Susah ke nak sorry?

Perjalanan ke tempat kerja adalah seperti biasa. Dimulakan dgn kalimah bismillahirahmanirrahim aku pun gerak dengan harapan segalanya berjalan lancar.

Akhirnya aku pun tiba di simpang kampung yang menjadikan perantaraan antara kg aku dgn kg sebelah. Jalan dah la berlubang-lubang. Kadang2 aku bengang jugak dgn jkr ni, dah tau jalan tu berlubang pergilah senggarakan. Bila kita complain dey all akan ckp kita akan repair bila ada yang datang report. Kat budak kg yang tak tau pape boleh la awak cakap camtu. Saya ni amik civil tau, of course la saya tahu yang setiap jalan mempunyai senggaraan berkala. So no reason awak boleh cakap camtu. Dasar mengular je tau ==' Dan makan duit rakyat(takde kaitan pun)

Tetibe ada la satu pemandu mangkuk yang nak masuk simpang kg aku, manakala aku pula nak keluar. Then jalan kat tepi tu dah berlubang. Si driver yang mangkuk ni tetibe himpit aku dari tepi. Sh**t. Aku tau la aku ni kecik. Pakai moto pun brand cap ayam. Orang pun dah tak guna pun moto tu. Kau pula sesedap rasa menghimpit aku. Aku hampir terjatuh. Bukan main lagi aku control jangan bagi jatuh tapi jatuh jugak. Ciss, segan pun ada. Nak marah pun ada. Aku bukan main cun ag pakai selendang polka dot tetibe kena angkat moto. Perhh, jatuh saham beb. Yang ko pula terus bla bodoh sambil gelak-gelak kat aku. Kuang ajo. 

Spoil terus mood aku rini. Chaittt!! Choi.

**Aku still ingat ag muka kau yang kerek tu. Berjaga-jaga lah.


4 comments:

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia