Basic tools make up?

Semakin hari aku semakin tua. Tapi fizikal ku persis pelajar sekolah menengah lagi. Member-member semua dah pandai main tempek-tempek muka. Aku? Alahai. Setakat ada compact powder, lip ice, bb cream (kadang2 je guna), eyeliner, maskara dan make up removal. Tu je la. Tu pun kadang-kadang je pakai. Dah camtu bila lagi nak nampak matang kan.

 So sebelum kekonfusan semakin melanda, tanpa malu dan segan aku terus bertanya kepada sis cantik Nadhira. Tanpa di sangka-sangka beliau siap buat entry khas untuk aku lagi. Omaigaddd! Terharu campur bangga bila blogger senior sanggup turun padang melayan karenah blogger baru seperti aku. Dan ketika menaip entry ni hidung asyik kembang memanjang tak mahu kuncup -..-

So, bila dah tahu basic make up tu lepas tu boleh la aku follow semua tutorial beliau yang awesome tu! Yelah, takkan selama-lama nya aku nak jadi THE OLD KAMELIA. Hidup perlu kan perubahan kan. Siapa cakap pelajar diploma kejuruteraan tak perlu mekap? Ha cakap cakap. Meh sini aku pegi ketuk pale die :]

Cantik kan dia. Aku nak jugak! :D

Nak tahu pasal basic tools make up? Boleh singgah sini :)

Kepada sis Nadhirah 
Thanks a lot :)

12 comments:

  1. hehe welcome dear.. thanks juga sbb sudi bertanya :) so lepas ni dah blh lah tepek2 makeup kat muka hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh mesti. HOHO. Anyway, thanks sekali lagi. Now tengah belek-belek tutorial you la ni :D

      Delete
  2. Suka mekap natural cik nashirah tu...

    ReplyDelete
  3. 1st time kat sini.. dah ade yang aja pasni leh r try2 sendiri kan? tpi jangan lawan tauke lak sudah r.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasti. Kosong pulak poket pasni nak beli menatang tu semua. haha :D

      Delete
  4. haaaa...drpd aritu nak tanya..sebab amik engineering kan..so skg ni keje kat kuantan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak de la. belajar kuantan, now buat praktikal kat kelantan ^^

      Delete
    2. belajar kat kuantan tu kat mana?

      Delete
  5. natural appearance lagi cantik (^_^)

    ReplyDelete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia