Pelik campur bingung

Setelah sekian lama FB aku deactivated. Hari ni tergerak hati mau buka FB, mana la tau tetiba dah teractive sendiri. Setelah aku login dan masuk password. Tetiba 


Aik! Kenapa boleh jadi macam ni? Aku tak pernah tuka password fb aku. Adakah kena hack?

Then aku buka emel aku untuk pengesahan tapi takde pulak noti apa-apa pasal fb ni. Takkan kena hack jugak sedangkan aku baru je tuka password ym beberapa hari lepas.

Aku malas la pulak tekan forgot your password? tu sebab aku malas nak follow procedure yang merepek-repek last-last takde hasil jugak.

Ada sesiapa tahu tak apa punca?? Sape tahu saya bagi cikedi :D


p/s : istilah remember me/save my password tak pernah aku tekan dan ambil tau di lappy aku.


30 comments:

  1. maaf tak dapat membantu sebab tak pernah deactive fb ni..-_-'

    ReplyDelete
  2. kna hack jugak ker huhuhu...sama lah dengan kak apple jugak hmmm...lps tu knapa ek shoutbox kamelia tak bleh nk chat pun huhu..kak apple dh follow balik tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak boleh ye kak? Masalah line kot

      Delete
  3. hohhohoho kn hack lah tu....bk email...semula...dptkan..n tkr paswd anda....bk fb...account setting sila ambil https...ihikkk....byk lg cr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emel pun dah tak boleh buka. Selalu buka pun dari ym. Haihh -.-

      Delete
  4. tak pernah alami...jadi no komen pun tak tahu mcamnana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun tak pernah alami camni kak. Kira first time aa ni hihi :P

      Delete
  5. kalau guna mozilla firefox->tools->option->security->saved passwords..(klik & show pasword)....tgk lah pasword lm anda..hihihi then...try bk email..dah dpt...tuko paswrd...pastu bk fb account setting...tkr paswrd..& jgn lp...mcm en anonymous kt tu https

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kan kak, kita tak pernah saved segala password tu. So camana jugak nak trace? >.<

      Atau dia akan tersave sendiri? Pening pening

      Delete
    2. hiihhih....buatlah...mcm cr tu....mesti dpt bk...dnt wory...ekekekke sebenarnya akak br kena...ekekekekek peace....

      Delete
    3. cb tgk tuto nih...klau leh http://www.fizgraphic.com/2011/05/tutorial-hack-facebook-blogger-dan.html

      Delete
    4. kak, kita tak guna browser mozilla, tapi dah ikut tutorial tu guna chrome. Then bila kita tekan setting>options>personal stuff>passwords tekan manage saved password then bila bukak takde record. Sebabnya kita memang tak pernah saved apa-apa passwords dalam lappy ni sebab kawan-kawan satu rumah sewa dulu suka hackk fb dan update status bukan-bukan.

      kehkeh :D

      Delete
  6. taktau tapi macam kne hack je.. rase betul r kne hack.. g call mark zukerberg cepat mintak die setting balik fb tu.. cepat!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA. Bak sini no dia cepat! Nak calll :D

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. bukak akaun baru...

    hahaha!

    ReplyDelete
  9. senang je solusi nya..
    1) gerakkan tetikus ke sebelah atas kanan
    2) click pangkah "x" untuk tutup IE/mozilla/google chrome/etc..
    3) pastu click start button..diikuti dengan button shut down
    4) then, dengan kadar segara dan sepantas kilat, cari tilam dan bantal..tidur!!

    keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh!

      bijak-bijakk :D

      pastu mimpi takleh bukak fb.
      kikiki

      Delete
  10. sama la..penah gak jadi camni..penin la gak jdnye..

    ReplyDelete
  11. Rasanya kalau dah deactive akaun memang akan jadi camtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde harapan la tu maknanya. Haha , biarkan je la :P

      Delete
  12. dah lama ke deactive? kalau lama mungkin dah tak dapat la kot nak login. ke slh masuk password?haha :p buat je akaun baru.ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama jugak laa. dalam 5 bulan camtuu.

      Akaun baru? err, ehem ehem :D

      Delete
  13. maybe sebab dah tamat tempoh kot.. ==

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ada expired date jugak ea? 0.0

      Delete
  14. ceceh. retis gune akaun baru la

    ReplyDelete
  15. alahai....baru nak add pesbuk....:p

    ReplyDelete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia