First try yang meleleh


Hari ini aku berjaya.

Lalu dengan perasaan menggelabah dan tergesa-gesa aku terus mengapplykan apa yang aku tahu kepada bentuk ritual. Dalam menjayakan misi bijak tapi nahas.

“wah, dah boleh connect!”

Since aku ni buta IT, tiada facebook mahupun burung twitter, aku akan buka emel dulu. Cek kot-kot ada orang politik anta emel. Maklumlah networking besar. *sila muntah

Tapi, ini yang aku dapat! -_-

tumpu pada kotak merah

Aku speechless.
Cuma satu je nak tanya.
Ada sesape tahu tak macam mana nak screen emel-emel camni?

Then, aku pun buka blog.


Aku jelling toolbars bawah, memang dah connect. Full coverage.

Tanpa berlengah, aku tekan dashboard then baca cerita-cerita terbaru. Lalu aku pun komen dengan rakus, dan laju-laju. Clear. Sebab diorang dah remove si captcha annoying. Trimas. 

15 minit pastu.

Sedang aku baru je nak komen belog juno , tetibe kua camni.


So, aku dengan muka nerd terus pandang toolbars bawah.

o.o , o.0 , 0.o , 0.0 

Damn! Si Kiah ni dah tutup wifi dia. 

Cerita abis.



85 comments:

  1. Haha..kalau pkai brodband lagi tension..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib lah sape yang pakai brodband. haha :D

      Delete
  2. a'ar. pakai broadband lagi stress. ><

    ReplyDelete
  3. mari pakai broadband yessss...hee

    ReplyDelete
  4. SAMA! aku selalu kene macam tu!
    wifi dia selalu bagi harapan, jd aku buka tab byk2,
    at last dia tutup wifi. kejam tahap criminal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kena tingkatkan lagi tahap menguasaan menggodam wifi cenggitu :P

      Delete
    2. hahahaha, okay2, akan diusahakan :D

      Delete
    3. dah tahu tu share-share la yee.

      sharing is caring. kehkeh :D

      Delete
  5. Nsib baik la sy pkai modem.. Tp bila bca kat peti komen, stuju! Ada bro kta Unifi laju. Tp taktau la laju tahap mana. (=__=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar-dengar nye macam tu lahh. tapi tak try pun lagi. entah-entah macam p1 je. memula laju kemain, pastu hampeh -_-

      Delete
    2. Wakakaka! Try jela dlu.. Biasalah, bisnes. Mula2 je yeye. Last2 meme, wakaka!

      Delete
    3. betul betul betull. orang bisnes macam tu lah :P

      Delete
  6. caihhh.. ambek wifi org upenye =.=

    ReplyDelete
  7. Full coverage..tapi bateri dah nak abis tu..sila cucuk charger yer..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. bukan bateri abis, tapi tak attached bateri :)

      Delete
  8. Tentang Email, report as SPAM.
    Pasal Si Kian, bayar dengan dia sewa pengguna wifi, pasti akan on selama masih ada bayaran masuk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kiah tu tak tahu tu. kalo tau mampus. kiki :D

      Delete
  9. haha , adoii , seksa hidup ar macam tuh , ngeh3 ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. kesimpulannya bertukar lah pada unifi. kikiki :D

      Delete
  10. aku tanak komen psl wifi ke unifi ke...

    aku cuma nak komen tentang emel anda....
    dan aku malas komen... aku cuma nak gelak je...

    kehkehkehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa pak jonn patut try la spender ajaib tu.

      kehkeh :D

      Delete
  11. rasa macam kenal je kiah tu. ok petang ni nak cucuk kiah suruh tukar password. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolonglah jangan dengki, aku tak bersalah :P

      Delete
  12. ni mesti kes curi wifi orang lain ni.. ish ish ape nak jadi? <-- aku pun selalu wat gak dulu.. =P emel tu lawak gile kot.. apekah?? lol!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu buat? eh meh aa share-share.

      emel tu? emm aku gelak guling2 masa mula dapat. kahkah :D

      Delete
  13. haha. ak pn slalu dpt emel sluar dalam ajaib tu. report spam je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hokeh hokehh :D

      penat doh delete spam -_-

      Delete
  14. blog ni lawa gila hokehhh
    pastu header dia rasa mcm nak bunuh diri.comel

    beb,wa selalu dpt emel gitu...hari2.sehari dpt 4,5
    gerammmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. header? aku tak pandai buat header -_-

      tahu takpee. nak boikot yahoo ah gini. sebarkan emel aku

      kehkeh :D

      Delete
  15. broadband ok je. pengguna broadbanda sejati. hahaha.

    dulu dpt gak emel cam gitu, terus buat emel baru. sakit jiwa je inbox penuh dgn bnda2 cam gitu. susah nk tgk emel mn yang penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tapi sayang oh emel ni dah lama guna -,,-

      Delete
  16. beli berukband la satu..
    tp mende alah tu byk problem gak..trima seadanya..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tobat takmo pakai dah broadband!

      lappy selalu dijadikan mangsa ketukk -_-

      Delete
  17. hahah.. wifi tertutop sudaaaa :0

    ReplyDelete
  18. mesti frust kan....
    tengah syok2 tetiba dah putus...
    huhuhu

    ReplyDelete
  19. hehe..hanya nak gelak pasal emel tu :D
    DILA TAK PERNAH DAPAT LAGI EMEL MACAM TU,KALAU DAPAT heheh,gelak je la :))

    ReplyDelete
  20. Hahaha... tumpang orangnya wifi eh? Pandai ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar pahala dapat kalo bagi orang tumpang wifi ni ^^

      Delete
  21. pergh..percubaan yang baik ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak bape baik jugak sebab sometimes jadi, sometimes tak.
      depends on admin punya security macamane ^^

      Delete
  22. ni merompak wifi ke hape?haha

    pss :: cik dpt iklan viagra je bnyk..stiap hari pengsan bile bace..haha adoi,mengong btol la email spam ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin itu adalah cita-cita beliau sedari kecil :P

      Delete
  23. kemudian, seorang gadis yang ceria tiba-tiba berubah emosi menjadi seorang yang sangat frustrasi. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemudian gadis itu menuju ke tilam sambil goyang-goyang kepala lalu terus tidur dengan nyenyak ^^

      Delete
  24. errr, cer bg link seluar dalam ajaib tu..kalau harga berpatutan patut beli ni..hahaha

    owh sembunyi2 masuk wifi orang eh..dulu pernah buat gak..siap hack lagi password..huhu

    ReplyDelete
  25. errr, cer bg link seluar dalam ajaib tu..kalau harga berpatutan patut beli ni..hahaha

    owh sembunyi2 masuk wifi orang eh..dulu pernah buat gak..siap hack lagi password..huhu

    ReplyDelete
  26. errr, cer bg link seluar dalam ajaib tu, kalau harga berpatutan patut beli ni..hahahaha

    owh sembunyi2 masuk wifi orang eh..dulu pernah buat gak, siap hack lagi password..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak link ye? hehehehe

      ni pun hack password jugak, tapi versi halus. kehkeh :D

      Delete
  27. hahahahaha... lol..

    sabar je la... aku pun selalu gak rasa damn bila wifi dimatikan dgn sengaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe.

      jenis makhluk dengki cam tu lah. kehkeh :D

      Delete
  28. hahaha, ni pakai wifi orang sebelah rumah ke apa. keh3x. mesti rasa 'best' bila wifi dah dimatikan.ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gila. kepuasan tak terhinggaa.

      kehkeh :D

      Delete
  29. uhhh curi line gitew....janji puas an an hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. puas la jugak even tak sampai 15 minit. kehkeh :D

      Delete
  30. hahahhaha ! email mmg mcm2 ad yg nak promote brg2 kelamin nihh . geli je kalau bace .. hahahah !

    spe cik kiah yg totop wifi tuh ? muekeke

    sy follow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.

      cik kiah jiran sebelah rumah, memang dendam dengan dia sebab kerek amat. hahaha :D

      Delete
  31. huhu, selalu kena macam tu.. geram jek..hehe

    ReplyDelete
  32. dulu selalu gak guna wifi orang sebelah. tapi dia dok setting apa tah, dah tak boleh guna dah. frust. haha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. mesti dia tukar password. kehkeh :D

      Delete
  33. Singgah jap ha ha. Ada WiFi sdri lg best

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. memang ah. tak perlu disangkal lagi
      ^^

      Delete
  34. seluar dalam ajaib tu datang dalam warna apa, eh?

    lalala

    ReplyDelete
  35. salu emel camtu masuk spam kott. Heheh. Nasib aa kalau tak detect. Huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang je. kadang-kadang jerlus jugak. heran sungguh >.<

      Delete
  36. haha.
    wa ingat cite mende panjangg nauuu.
    curik line lettewww.
    cis

    ReplyDelete
  37. betul la..fibox problem kot..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. tak pasal-pasal lappy kita dijadikan mangsa. haihh -__-

      Delete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia