Jejaka berbaju hijau




I feel stupid when speak Malay.

Who cares? -_-


Perut berkeriuk mendendangkan lagu Sesuci Lebaran. Sungguh rancak sekali. Usus jantung dan hati tidak henti-henti bermaafan antara satu sama lain. Langkah kaki dipercepat supaya segera sampai ke destinasi.


‘ Duhai perut sabar lah ‘ bisikku sendirian.


Kantin kini dihadapan ku. Tapi ku tidak ke kantin sebaliknya terus ingin melangkah ke arah surau yang terletak di sebelah kantin.


Sedang ku melangkah aku berasa seperti diperhatikan. Ketika itu aku sedang membetulkan lilitan shawl di kepalaku. Kemudian aku mendongak.


 Aku terpandang seorang jejaka berbaju hijau yang sedang asyik merenungku. Aku pun membalas renungannya. Mataku seolah-olah digam supaya terus memandangnya. Lama kami bertatapan akhirnya dia melarikan pandangan.


Aku pun bingkas masuk ke surau. Lantas menyandarkan badan ke dinding.


‘ Hensem nya ‘ terpacul perkataan itu dari bibirku.


Rambut curl, tinggi, stylo lagi. Betul-betul memenuhi criteria jejaka idaman.


Perut semakin rancak berbunyi. Mendendangkan lagu Jatuh Cinta Lagi. Aku mengintai di sebalik tingkap. Dia masih di situ. Mcam mana ni?



30 minit kemudian…


‘ Yess, dia dah tak ada ‘


Dengan tergesa-gesa aku keluar. Tiba-tiba


‘ Hai awak…

44 comments:

  1. hye ...

    * ok sambung sendiri.hehe

    cepat2 bile sambung ..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hekhek. bukan ada apa-apa pun.

      :D

      Delete
    2. elleh..so dah kena ngorat la ni...hahaha

      Delete
  3. Replies
    1. melepas? ehem ehem. kentut ye? kehkeh :D

      Delete
  4. Aww, your taste are just like mine :D
    'Rambut curl, tinggi, stylo lagi'
    hahaha
    anyway, lekas sambung kamu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik. tapi sangat susah nak jumpa yang sebegini. kalo ada pun mesti dah jadi milik orang lainn.

      sambung? amacam suspen tak? hahaha :D

      Delete
  5. Suspen gila! Smbung la, wakakaka! Kemain lg btulkan shawl kan! Hahaha! Curl? Oho, nsib baik dh ada hero kerinting sorang, ekekeke!

    ReplyDelete
  6. hakhakhak... dlm hati berbunga-bunga eh beb... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap ada taman beb. mendendangkan lagu cik mek molek. kehkeh :D

      Delete
  7. kenapa mst sesuci lebaran?

    hye awak.. napa awak pandang sy mcm nak makan org.. awk lapar er?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf awak. saya sangat lapar. hehe :D

      Delete
  8. hai awak.. saya minat r kat kawan awak yang tudung pink tu.. leh tak tolong kirimkan salam saya kat die.. ?

    dalam ati : impian berkecai T__T.. =P

    ReplyDelete
  9. hi awak .. sy datang nak pastikan yg kat pipi awk tu tahi lalat betul. sbb tu sy tgk je awk dr td.. haha

    (pepandai je sambung cerita.. haha)

    ReplyDelete
  10. hai awak..cantek shawl,beli mane?sy nak belikan utk mak sy satu..ehh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelamin anganku musnah. kahkah :D

      Delete
  11. tengah syok baca..dah habis....

    ReplyDelete
  12. hai awak,
    sudi jadi bungan di taman hati saya?
    kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'em...' speeclesss

      bunga sanggup. bungan tak.

      kahkah :D

      Delete
  13. adeh bersambung la pulurk.. bila nak sambung?

    ReplyDelete
  14. cinta pandang pertama or kedua ni :) :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah banyak kali pandang dah kak ^^

      Delete
  15. hai awak.
    nama saya boboi. boleh kita keluar makan sesama?
    chewahhhhh! Hehehehe =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama boboi tu tak tahan. hahahaha :D

      Delete
  16. sekali rupanya jejaka hensem tu bapak gua daaa...
    ehehe

    ReplyDelete
  17. Jejaka : Hei, terima kasih sebab sudi bagi url blog awak haritu.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu aku pun sengih-segih orang dewasa. kehkeh :D

      Delete
    2. link blog? nak jugak!!!!! lalala~

      Delete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia