Perpisahan



Masih terbayang saat-saat aku sampai ke company ni buat pertama kali. 
First impression aku.

"Sempoi"


Ketika itu hanya aku seorang saja staff perempuan. Dengan ofis berselerak. Dengan sampah yang menimbun. Aku memandang dengan pandangan jelik.

"Biasalah, kami takde masa nak buat semua ni, so mulai sekarang Ya buat okay"

Angguk-angguk


Mula saat itu, bermula lah kehidupan aku sebagai pelajar praktikal dan juga bibik ofis. Dan aku juga selalu dibuli oleh staff-staff lelaki yang lain. Apalah dayaku sebagai seorang wanita. Ketika itu juga aku rasa kan aku abnormal. Akiviti aku sebagai seorang perempuan terbantut. Kerani takde. Terpaksa aku take over tugas kerani. Kerja melambak-lambak. Aku selalu diusik oleh sub-con yang datang mengambil gaji. Curi-curi tangkap gambar. Aku agak stress.


Kemudian, masuk lah seorang kerani baru. PEREMPUAN. Aku agak lega. Kerja aku agak ringan. Dan aku kembali normal. Aktiviti bercakap dengan dinding tamat.


Lama-lama aku dah boleh adapt dengan company ni. Aku tidak lagi dibuli. Sebaliknya ditatang bagai minyak yang penuh *kerani ofis cakap. Aku rasa bahagia datang ofis hari-hari. Setiap weekend pasti ada je aktiviti berfaedah antara aku dengan staff ofis aku tuh. Err, berfaedah ke?


Hari ini. Hari terakhir aku kat sini. Aku sedih nak tinggalkan ofis ni. Tapi aku ......





Sekarang ni, aku sangat hitam seperti anak urek. Teringat perbualan aku dengan seorang pensyarah dulu.

" Encik, masih ada peluang tak untuk saya kerja dalam bangunan? "

" Masih belum terlambat untuk awak menukar course. "

Err -_-



Walau apa pun terima kasih semua! Jasamu dikenang. Selamat hari guru!










** Aku dapat shawl lagikk. huahuahua. bahagianya aku. 


Kepada tempoyak, teka teki kau terjawabb. sila jangan gaduh sebab aku lagi okayyy :D





88 comments:

  1. kenapa harini hari sedey suma? huhu

    ReplyDelete
  2. sedih la pulak. isk isk isk.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukacita dimaklumkan saya dah dewasaa. hahahaha

      Delete
  3. oh....tgh sedih?
    oh....
    ok.




    kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess baby iqa, ada masalah?






      kahkahkah

      Delete
    2. dont follow me.im lost too

      Delete
    3. mcm nak pengsan bila tahu yg kau ni seorang pemalu
      hahaha

      Delete
    4. betul. ikhlas dari lubuk jantung.

      aku seorang pemalu.

      *sipu-sipu

      Delete
  4. ekceli kan beb. lu dgn gua same je. tp lu up sikit sebab lu ada kerani baru dan lu cuci tnds.kihkih. gua tak buat sume tu. gua cume kerani dan bibik unit gua je..kes gua, seketul bunga je dr 6 tahun lepas smpi skg. hahaha.. untongla gua kan keje ngn kumbang2 berbaju hijau. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, bestnyaaaa. mesti lu jadi ratu kan :P


      gua selalu berangan nak bekerja di samping kumbang-kumbang berbaju colourful. hahahaha

      Delete
    2. aah. memang ratu pun. ratu hutan ^.^

      Delete
  5. ramai nyee org sedih.. hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sedihh. terharu. huahuahua

      Delete
  6. sedihnya.
    bersabarlah, setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan.
    ah kenapa aku pulak yg rasa sedih ni. sobbsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu la pasal.

      kau ni dah aa, jangan aa nangis :D

      Delete
  7. Untung lah dapat shawl . Pinjam boleh ? He He He . ((:

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. boleh boleh, sila sila, buat macam shawl sendiri. hahaha

      Delete
    2. ni yang suka ni . hehe . Masehh . XD

      Delete
    3. welcem tu McDonald


      tetibe

      :D

      Delete
  8. yg indah jadikan kenangan.. mst tukang2 amek gambar merinduimu kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, ku tidak mahu terlibat dengan skandal suami orang. hahahahaah

      Delete
  9. Sudilah kiranya singgah dan komen di entry saya..bagi memudahkan untuk saya balas jejak....: Walaupun buruk tetapi masih lagi mampu berjalan seluruh malaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hokeh hokehh, akan ku jejakinn :)

      Delete
  10. SELAMAT HARI GURUU .
    Haha :p

    ReplyDelete
  11. Aiyaa janganlah sedih sedih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, taklah. tak sedih punn.

      cuma cuma sayu sikit je.



      huahua

      Delete
  12. tiada lagi kidung si bibik opis... mereka pasti akan merindui anda...

    kehkehkehkehkehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasti. huahuahua




      eh kejapp

      pstt, kidung tu bende? :P

      Delete
  13. tak mo sedih sedih . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sedih laa.

      apsal semua orang cakap aku sedig ni? hahaha

      Delete
    2. bunyi macam sedih . hehe.

      Delete
    3. dengan ini saya ingin umumkan bahawa saya sangat gembiraaa




      err
      haha

      Delete
  14. hahahha.....camy amik civil ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. taklah, amik hospitaliti. haha


      ok. tak kelakar

      Delete
    2. ayat "ok. tak kelakar" tu memang kelakar..kahkahkah

      Delete
    3. sibuk jee. bwekkkk




      hahaha :D

      Delete
  15. biasa lah...bila dah mesra rasa sayang nak tinggal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.


      dah la tadi masing-masing bikin drama. hahaha


      *sebak

      Delete
  16. Dah2..jgn sedeh. Kan gua ada?hahaha.. :)

    ReplyDelete
  17. alar hang,mcm tak hensem pulak sebak-2 nih!!
    selamat pengantin baru..hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr. aku memang tak hensem.
      aku kachak. hahaha



      pengantin baru?
      errrrr

      Delete
  18. belajar elok elok sampai berjaya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak segan bila orang tahu yang aku masih seorang pelajar.

      uwaaa

      Delete
  19. kamel. kau jgn sedih jgn sayu sume. wa ade.
    *usap2 pale kau*

    anyway hye ADEK kamel!! muahahhahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu je la yang kau mampu.
      memula usap pale.
      pastu usap kaki.
      pastu tak tahu nak usap apa dah. haha


      selama ni bukan main ag, konon-konon aku kakak.
      huahuahua ternyata instead.

      Delete
  20. Alah semua orang dah komen apa yg aku nak komen. Ok apa aku boleh cakap ye?

    Hmm Selamat Hri Jadi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari jadi?

      hari jadi pun hari jadi la.
      hahaha

      Delete
  21. adoii...kena masuk sem baru ek?

    ReplyDelete
  22. haha yang jenis buli buli tu termasuklah org mcm aku...kehkehkhehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memula je, sekarang aku plak buli diorang.

      haha :D

      Delete
  23. Camy, oh baru habis praktikal ek..so camner, mesti banyak dpt pengalaman kan..
    tu pentingnye praktikal, sebelum kite masuk alam pekerjaan sebenarnye... kene usik mesti Camy ni cute orgnye...hehehe... lame2 jadi kesayangan kan.. syukur la dpt company cam tu... hope pas ni dpt kje yg bagus! take care dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak. hehehehe


      segan pulak rasa kiki :P

      Delete
  24. alolo.. jgn sedey2 k...
    btw, naper benti keje?? pindah company lain ke, jadik surirumah pasni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jaga cucu pulakk.

      haihh, bebudak zaman sekarang *geleng-geleng

      Delete
    2. oo seorang nenek rupenyer.. haha
      nye nenek.. canggih la nenek ade blog!! haha

      Delete
    3. bese bro. anak gua yang ajar. hahahaha :D

      Delete
  25. sabar aje la awak ;)
    kalo ade mase , pegi la jenguk opismate.

    ReplyDelete
    Replies
    1. err, rasa malu dah nak pergi opis tu

      hikhik

      Delete
  26. uhuk2..nak sedih jugak la..ihiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila sila.

      sila buat aksi menangis sambil merangkak laju-laju.

      wakaka :D

      Delete
  27. camane buat reply to comment ni? best gile kodd. ajar lahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi ke setting then post and comment then kotak komen tu tekan tukar jadi embedded. faham tak? hewhew :P

      Delete
  28. Mcm dah komen entry ni.. Tapi komen saya tak de kuar pun..*tetiba haha..

    Nak komen balik..
    Untungla.....:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikk. takde loo.
      sebab nye selalu aku main publish je.



      untunglahh :P

      Delete
  29. w pernah kerja dulu, ditatang bgai mnyak yg dpenuh (sbb bos kawan ayah haha).
    bila nak bpisah tu, sedih xpyh ckp laa. sbb diorg baik sgt, hmpir stiap hari blnaja makan. hehe ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hampir setiap hari.

      saya setiap hari. huahuahua


      k tipu. haha

      Delete
  30. Replies
    1. erkss.

      thankss


      shrettttt *hembus hinguss

      Delete
  31. Masa memula masuk mesti cam tak best, tapi dah lama dah ngam mesti rasa susah nk tinggalkan pulak.... Memories...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul.

      time tu rasa nak balik je pastu benti.
      malangnya rumah jauh di pahang,
      so terpaksa bertahan :P

      Delete
  32. camy,
    apasal tak update lepas lama sepi.
    camy,
    apasal tak bole tulis dekat kotak jerit.kau block aku ke apa.
    camy,
    mohon penjelasan sekarang !

    ReplyDelete
  33. jgn risaulah,aku ade.....bhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess bhaha memang baik orangnya.


      hahaha

      Delete
    2. arghhh.....mencik tol aku....

      Delete
    3. sabar. sabar separuh dari iman.


      kahkah :D

      Delete
  34. Hehe. Takkan la sampai kena cakap dengan dinding?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah mengalami kebosanan melampau.
      macam2 boleh berlaku. hehehe

      Delete
  35. setiap pertemuan ada perpisahan...huhuhu...sedey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertemu dan berpisah itu biasa.


      tapi kenapa bertemu kalo tau akan berpisah?
      uwaaaa

      Delete
  36. owh.. budak praktikal rupenye.. ko bagitau je ari tu kan senang.. takde r aku pening pikir student ke dah keje.. pukul karang! =P mula2 masuk memang tak best r.. baik tido dari keje.. tapi lame2 mesti adapt nye.. macam aku dulu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkss. hehe


      aku mestilah bajet-bajet misteri sikit.
      baru la kau interested nak tau. hahaha

      Delete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia