Terakhir. Sumpah


Termenung. 


Semalam on the phone dengan seorang kawan,
Conversation dalam 01:24:58
Perbualan yang panjang.


Kami bercerita tentang zaman dulu kala.
Tentang mereka yang aku benci.
Tentang status.
Tentang kawan-kawan yang kelakar. Lucu.


Tiba-tiba dia terbuka cerita pasal 'kau'.
Aku jadi macam ...
Yang peliknya, aku lagian bertanya.
Lagi dan lagi.
Tentang 'kau', 
Sedangkan aku tahu ianya sakit.
Ya, aku yang sakit.


Aku jadi terpana, bila dia kata
" Camy, please move on "
Aku hilang kata-kata.
Aku tahu dia sayangkan aku.
Aku juga sayangkan dia.
Dia tak mahu aku terluka.
Ya, aku tahu itu.


Kawan, terima kasih.
Pastinya aku akan move on. Tanpa 'kau'.




93 comments:

  1. kau,
    andai kau, "kau" camy punya baca ni..

    buat "kau" aku punya.
    aku ucapkan happy birtday 24 may ni, mybe aku takde kat situ nk celebrate.
    terima kasih buat camy, tumpangkan curah ni untuk kau yg aku punya.

    camy, jom move on!
    kehkeh tanpa suara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "kau" yang aku punya dah takde

      kau yang mempunyai "kau"
      ucapan selamat dariku untuk "kau" yang kau punya.

      lalala ^^

      Delete
    2. pening pulak bila aku baca..haha

      Delete
    3. pening pulak bila aku baca..haha

      Delete
    4. haha. aku lagi pening baca komen kau yang memula tu :D

      Delete
  2. Replies
    1. InsyaAllah, doakan saya ye kiki :P

      Delete
  3. Yeah ,
    You can do it :')
    I pray for u .

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 ingatkan "Thanks dear" ni awak reply comment saya..kehkeh

      Delete
  4. terkadang, hanya hati yang tahu move bagaimana dirinya kita.
    walau di mulut tiap hari berkata move, move, move...
    gerak langkah belum tentu senada
    tapi itu bukan tanda lemah.
    kadang2 cerita yang lepas, itu perlu
    sekadar rujukan untuk masa depan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul. sebetulnya nak move ke depan tu adalah sesuatu yang sukar.
      kalau boleh pun ia seperti tak ikhlas. segalanya seperti pincang.
      menunggu tibanya saat itu? struggle.
      cuma aku boleh cakap masa nya akan datang, bila? tiada siapa yang tahu.

      Delete
  5. jgn toleh ke blakang...menuju khadapan.trus,dan terus,dan terus lagi....terus lagi,terus lagi,terus!walaupun ade simpang,terus kehadapan.

    hrp2 hang bosan....bhaha =____=!


    p/s: belajar drp pengalaman,teruskan perjuangan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang aku stret je la. no belok-belok. hahaha

      Thanks atan, kadang2 berguna jugak nasihat kau tu. kehkeh

      Delete
    2. gua tau....mmg bguna,sbb gua kn hensem..

      Delete
    3. betul. lu sangat hensem. share la sikit rahsia kehenseman lu dengan wa. haha

      Delete
    4. korek hidung setiap pagi adelah rahsia kehenseman aku.....

      Delete
    5. pehhh, dashat lah kau. kena try ni. hahahaha

      Delete
  6. Allah did a certain act for some reasons, chill bebeh. maju ke depan, pandang belakang hny utk diambil pengajaran je

    ReplyDelete
  7. teruskan perjuangan . kekeke :D

    ReplyDelete
  8. kiut plak aku tgk gambo tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat katun aa tu. hahaahahah

      Delete
  9. jangan tipu la beb.hang yoyo je nak move on.
    aku pompuan gak.paham.payah kannnn.?haha.tp xpa.amek masa.
    lama lama jumpa lain mesti feeling bunga punya,

    buat "kau" pls get off.jgn kacau camy aku ok.blasah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela yela aku tipuu. haha
      aku sedang try la ni eqa, kau doa-doa je la yang terbaik untuk aku. cehh

      btw thanks :)

      Delete
    2. perlu ke aku doa tuk hg?sedang kan hati wa sendiri tgh pedih wo
      hahaha..xpa xpa.....ramai lagi nsem bak hang.

      buat "kau" mmg rugi la lepas kan si kamelia ni.da la gebu,cun,hot,yg penting wangi.. rugi ! rugi ! haha

      btw aku bz gila sampai xsempat update buat beberapa hari.
      jap,perlu ke aku cerita semua dekat sini?haha

      Delete
    3. eh haruslah. kau doakan untuk aku. aku doakan untuk kau. haha

      mana kau tau rugi? ha jawab jawab. hahaha eqa kau tau tak, kau buat aku teringin nak jumpa kau. *serious


      yup. aku ada baca status kau. takpe takpe silakan bercerita. kerana dirimu begitu berharga :P

      Delete
  10. ok.aku doa kan kau jumpa "kau" yg baru.haha.

    haha.aku ni..malas nak mencipap..sb mcm ni...pantang mencipap sket,semuaaaaa sebok nak date ngan aku.kahkah

    haha aku rasa mcm useless gila..tp.kau ni dr semalam buat aku terharu.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, haha

      kau tahu eqa, aku setuju dengan statement kau. kau cakap "95 % rakan sejati terdiri dari rakan maya" kan. sangat setuju. even we both tak pernah jumpa, tak pernah kenal satu sama lain, tapi kemesraan tu rasa macam .....

      tu aku malas nak bermadah ni. terus jadi speechless. haha

      Delete
  11. betul beb.kalau kau nak tau...blog aku kwn2 maya.fb kawan2 blog.hahah.

    biar aku sambung.
    kemesraan tu rasa macam dah berkali kali kita rasai malam pertama.
    kan?hahaha

    ok.perlu ke aku penuhi komen komen dia sini?haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no wonder la setiap entry kau komen penuh bapak. aku nye blog jugak la yang bersawang. haha. tapi untung ah kau pandai lukis katun, takde ah bosan sangat baca text je. haha

      malam pertama? aduyaii malam tadi aku mimpi pelik tau. adakah aku dah dewasa? hahaha

      takpetakpe. sila penuhkan. kerana dirimu begitu berharga. kihkih :P

      Delete
  12. haha.tu la kawan2 sejati aku beb.blog hg baru kot.
    kire ok pa cmni...tips dia,jangan sombong ja.haha tettt.

    jangan buat matang ok.hg lama da dewasa.dah ada "kau" sampai da hilang "kau"
    lagi.kan?haha.mimpi lain tu :D

    terharu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekceli dah lama aku buat belog ni. uwaaaaa. dekat setahun dah pun. cuma tu lah aku baru je public dalam 3 bulan yang lepas kalo tak silap. jadi sila beri tunjuk ajar! kiki

      gila mimpi aku. emnakutkan sungguh. haha

      kau wajib terharu, masuk kali ni tiga kali aku repeat.
      kerana dirimu begitu berharga. kahkahkah :D

      Delete
  13. hahah perlu ke tunjuk ajar ku sifu?haha.aku pun noob lg.hahaha

    mimpi pe?wanna share some? *gaya goda
    haha

    k.motif?belanja?dtg KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mimpi aku? err mana boleh. bahaya tu. nanti kau imagine bukan-bukan pulak. hahaha

      ada apa kl doe? bwekkk

      Delete
    2. kau mcm tau tau je aku tere bab imagine ni?
      hahaha.habaq ah....


      kl ada pavi !haha boooo. -____-'

      Delete
    3. haihh kau ni. aku ni sukakan ketenangan. kalo kita pegi picnik ke, panjat gunung ke, camping ke, baru la adventure. haha

      ini pavi. loo. apa daaa. hahahaha :D

      Delete
    4. kalau gitu jom g borga hills.
      tak pun buat volunteer kat zoo..selalu aku sorg je :(
      g jamming ke baca sajak combine with cleopatra music ke.


      jommm.
      haha.wth.perlu ke kau buat mcm kau tu jiran sebelah aku?mengajak sana sini.haha

      Delete
    5. volunteer kat zoo? gila dahshat kau ni. apa aksi yang selalu kau buat? kanak-kanak tu suka tak? hahaha


      entah. aku rasa macam kau ni jiran aku pulak rasa. hahaha

      Delete
    6. hahah jadah la.abaikan manusia.jadi volunteer kena fokus pd
      najis2 yg perlu di cuci.kendang yg perlu di bersih.haha.cool?

      aku rasa kita sebelah rumah la.cuba kau jenguk nanti

      Delete
    7. cool. yoyo je kau nih. haha. kau jangan, aku ni agak lurus sikit, mudah terpedaya. kahkah


      aku dah panggil nama kau sekuat hati, kau dengar tak?

      Delete
  14. kahkah.serius bak hang...tipu watpa.haha

    hawat tak dengaq pa pun? xyah buat suara seksi la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah la eqa. aku dah bosan dengan kata-kata palsu. ekekeke


      suara seksi? sebijik macam dalam mimpi aku malam tadi. hahahahahaha

      Delete
  15. hahah kene pulak gambo tu ngan expression post ni.LOL XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. begitu lah keadaan saya time termenung tu. hehehehe

      Delete
  16. move on? kemana?

    hidup kena ada target. teruskanlah perjuangan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehadapan. hihi

      InsyaAllah perjuangan masih jauh. Akan ku tentang sehingga ke titisan darah terakhir. haha *sabit pulak

      Delete
    2. perjuangan merampas kembali hati yang telah dicuri. hahaha

      Delete
  17. take time to start a new steps, but dont take forever ..... good luck...

    ReplyDelete
  18. betul2 move on.. lagi pun cite yang laki tibe2 tegur tu pun aku taktau ape jadi pastu.. bile nak sambung????? mane tau die leh jadi 'kau' yang baru ke =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, si baju hijau tu dah basi laaa. hahaha

      "kau" yang baru tu tunggu tahun depan. kehkeh :D

      Delete
  19. sori akak tak faham cite Camy, hehehe..ni je komen dari akak...

    pst: InsyaAllah........akak dah scan (tgk le entry akak yg lepas) akak dpt kembar, doakan akak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh, best nye dapat baby twins!!

      *tetibe rasa nak kahwin. haha :P

      Delete
  20. awwww sweet n' ouchh :|
    yea, move on. keep on roxxin! :p

    ReplyDelete
  21. hidup perlu diteruskan... moga ketemu kebahagiaan nanti... :D

    ReplyDelete
  22. yang dah lama terpahat,biar x jelas kat mata tapi dalam hati n otak masih teringat 'kau'..tmbah ingat tmbah runsing..
    yeah keep moving on!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih senang kalo ada kumbang baru. kekeke :P

      Delete
  23. sedih. . camy . .kau move on :)
    sokey bebeh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bebehhh. hehe. aku nak pegi buat semak kat sb kau japp. haha

      Delete
  24. Biarpun aku tak pernah rasa semua manis, pahit dan segala rasa percintaan itu, aku yakin, move on itu susah.

    Aku pasti move on itu akan jadi bila kau sendiri dah bersedia. Mungkin apa yg kau perlu buat ialah tidak terlalu memikirkan tentang dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye. aku patut belajar melupakan dia. Aku sudah bersedia. Ahh susahh! -_-

      Delete
  25. tinggalkan 'kau' dibelakang utk jadikan kau lebih matang kehadapan Camy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, aku akan cuba sedaya upaya. thankss

      Delete
  26. Touchin'~

    Camy Alya, keep move in'

    Untuk melupakan seseorang susah...tp 'mencuba' untuk melupakan tidak salah.. jika itu yang terbaik utk drimu...~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp. Memang itu yang terbaikk ^^

      Delete
  27. waaa.. nampak ketabahan.. let moving :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. toce toce toce. jangan lah puji depan-depan. malu ahh haha

      Delete
  28. sudah follow..klau sudi follow le blek yea..thx

    http://ceriteraakid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. sakit jugak nak lupakan seseorang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah masalah yang nyata sekarang ni. haha

      Delete
  30. kalau jodoh x kemana..tapi agak pening sesikit disitu..hehe

    ReplyDelete
  31. eh, apasal comey sgt menatang atas tu? kihkih..

    *kalau jodoh tak kemana. relax.relax. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jadik jodoh dah tu. dah jadi benda lain. hahaha :D

      Delete
  32. tag kamelia kat sini,
    http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/segmen-doodle-part-1.html

    ReplyDelete
  33. tanpamu.. ku kan terbiasa.. tanpa mu.. ku takan lelah! pago pagi mai test sound kat sini boleh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, boleh. sila sila. haha

      tapi lagu apa tu eh? :P

      Delete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia