tumpas nya seorang altromen



ok. penyakit aku semakin parah. semakin lama aku rasakan otak aku semakin tepu.
perlahan-lahan dia menjadi semakin lambat bereaksi. dan kadang-kadang tiada reaksi lansung.
aku sendiri tak tahu kenapa. kawan-kawan aku mula mengatakan aku semakin slow.
mudah terpinga-pinga. semakin nyanyuk. semakin kuat berangan. semakin semakin semakin lain.

jadi mungkinkah hipotesisnya adalah semakin banyak lah semakin itu, semakin kuatlah semakin itu. eh?



aku tak nafikan. mungkin betei. aku faham. mereka sangat alert pasal aku.
mereka tahu aku luar dalam. dan mereka sangat mengambil berat. cuma.

cuma cuma. hm mungkin aku yang terlalu sensitif. aku tahu aku yang mereka kenal tidak begini.
aku tahu mereka tidak pernah menyangka aku akan down begini. kerana apa yang mereka lihat hanyalah bahagia aku. ketawa aku.

mereka tidak akan faham. tidak pernah faham. dan aku tak perlukan mereka untuk faham.
aku cuma mohon agar diriku diberi ruang. yes ruang! kerana aku hampir tidak bernafas.



aku masih ingat setiap bait kata-kata kau itu. jadi sila berundur.

63 comments:

  1. Semoga dapat sabar dengan segalanya.

    ReplyDelete
  2. Bakpooo ni??
    Tabah naaa .
    Setiap masalah ada penyelesaiannya.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. kacau tu tak lah. cuma terganggu sikit jeww. hihi :P

      Delete
  4. hhmm nape je ni cik altromen?
    biar mereka lihat ketawa mu dari derita kalau itu yg trbaik skrng..kumpul semangat melalui ruang yg ada.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang itu yang terbaikk. pendam itu lebih baik dari menjaja cerita yang mengundang rasa jelik di hati orang lain

      Delete
  5. "kau" !
    sila berundur.


    kuat camies kuat KUAT K.U.A.T
    lalalaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. camy sekarang dah jadi hulkk. yarghhhhhh!

      Delete
  6. haha....tajuk entri buat aku geram.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam lebih kurang dengan tajuk entry kau je kann.
      eh? hahaha

      :D

      Delete
  7. huh.. cam serius je bunyi. ingatkan citer otromen. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak lah. cerita power rangers sebanarnya ^^

      Delete
  8. actually, bagus bile ade orang di sekeliling kita tegur pasal kita, supaya kita boleh berubah menjadi yang lebih baik. chill ya. :)

    eh eh, btw, tajuk hang tu memang sesuaiiii sangat dengan entry. aku tak tau mane yang related nye. haha. ke aku yang semakin lembab? oh maiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai sangat kann? sebab tu aku letak tajuk tuu
      wakaka :D

      Delete
  9. altromen mna? hehehe...xpe yang penting, tuan blog jaga diri yea...

    ReplyDelete
  10. ape kne tajuk ngan entri ni weh? aku tak bape nak faham tapi memang aku kire2 lame dah ko menghilang.. mane2 je r ko pergi kan.. ape pun.. welcome back =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pergi bertapa kat gua la.
      huh dasat oh

      Delete
  11. kengkadang kita kena sendiri, ambik berat selalu pun rimas. hakhak

    be strong

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi bila takde orang peduli lansung mula lah nak emo sensorang.
      hahaha

      Delete
  12. jgn be too hard on urself...chill...inilah kehidupan... :)

    ReplyDelete
  13. Kalau aku, aku memang hari hari slow hari hari terpinga-pinga.

    Dalam kes kau, kalau sesak sangat,
    Kau buat straightface saja.
    Pura-pura takde apa apa.

    Mesti dia orang berhenti tertanya-tanya.
    Berhenti kacau kau.
    They'll leave you alone.

    ReplyDelete
  14. macam teruk je sakit kamu tu..
    semoga cepat sembuh ea..

    bulan ramadhan ni banyakkan berdoa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. doa itu senjata bagi orang mukmin:)

      Delete
  15. aaa kamel. kau sedih ye. jgn sedih. kitorg ade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada saja buat apa. hulur la duit raya seposen dua.
      wakaka :D

      Delete
  16. bertabahlah syg.....
    rahsia hati Allah je tahu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. parut di hati tak siapa yang nampak. hewhew

      Delete
  17. altromen dah nak bersara nampaknya..bagi superman jd tumpuan plak..ekeke

    pasai apa down ni?eh2 sibuk nak tau.hehe

    kadang2 kita rasa serabut bila terlalu ramai yg amek berat..i understand..

    ReplyDelete
  18. err..camy..

    selamat berpuasa ..em em

    ReplyDelete
  19. Semaken mudah terpinga-pinga tu sama. Maybe terlalu banyak yg menyaratkan fikiran kut. Kan?

    Mohon Camy jangan bersedih. Mana2 yg rasanya dah tak penting tu cuba tolak tepi kut Camy. Cuba ya? Aku pun cuba nasehat je ni. Err bukan nasehat, kasi kata2 semangat je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun tengah cuba la ni. hewhew :D

      Delete
  20. Baiklah sye akan undur. *Duduk melutut*

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak jangan la begini *duduk melutut jugak

      Delete
  21. bawa bertenang dan kembali bersemangat!

    ReplyDelete
  22. bukan saja seorang altromen boleh tumpas,ninja juga boleh mati dengan kata-kata.a word can kill someone heart

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata-kata itu memang pembunuh tegarr

      Delete
  23. mane altromen? x recharge tenaga lg ka..ekeke

    ReplyDelete
  24. aku rasa fibox kau ni mesti rosak kan.
    10x dtg sini 10x blablabla reload blabla

    eh.lari topik? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rosak punn.
      akhirnya aku bertukar kepada cbox

      hewhew

      Delete
  25. aku tau die perlukan mase sdirinye

    dan kalau aku kawan die

    aku akan bg ruang itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun patut bagi ruang kat mereka semua ^^

      Delete
  26. em..em..em..

    kenapa ni sbnrnye..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang sebenarnya err dargon ball ada 7 biji kesemuanya

      Delete
  27. hye dear, knape nie? be strong yaa dear :DD

    ReplyDelete
  28. bhahaha ak pon tak fhm juga dengan hang ni...klu xsilap aku klu otak tak bereaksi tu maknya otak hang dh mati la...jd zombi hidup bhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best apa jadi zombie. boleh makan otak-otak dengan jayanya :D

      Delete
    2. mana boleh mkn otak, hang puasa...ooo kantoi xpuasa :P

      Delete

Hentam saja la labu.

Copyright ©. All Right Reserved by LyaKamelia